Automate your Marketing
with Womplify




 
eimaazly's FotoPage

By: eima azly

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 11-Oct-2009 04:16 Email | Share | | Bookmark
Memori Raya September 2009 - 0909

Raya tahun ni x sempat nak snap gambar coz damia demam n asyik meragam n melekat dengan mama dia jer...ni pun belas ikhsan cousin hubby yang snap...





Sunday, 16-Aug-2009 02:14 Email | Share | | Bookmark
Chilled Blueberry Cheesecake

Resepi ini diambil dari umah kak hanieliza...nyumm.nyummmm..






CHILLED BLUEBERRY CHEESECAKE

Bahan Base
150 gm biskut chipsmore [mesinkan/hancurkan halus] ima guna biskut digestive
2 sudu besar butter [suhu bilik]

Bahan Kerim
250 gm cheese cream philidephia
300 ml yogurt [perisa blueberry ]
100 gm gula halus [gula kastor]
100 gm aiskrim vanila

Larutan agar-agar cair [panaskan]
130 ml air
1 sudu besar agar-agar serbuk cap bintang
[jika gunakan brand NONA gunakan 2 sudu besar]

Hiasan [kacau sebati]
250 gm Filling blueberry
1 s/b air suam

Cara
1. Gaulkan biskut chipsmore dengan butter dan tekankan dalam loyang.
2. Pukul cheese cream dan gula sehingga kembang [sebati].
3. Masukkan yogurt dan kacau rata
4. Masukkan larutan agar-agar cair dan kacau sebati.
5. Masukkan dalam loyang. Sejukkan dalam petisejuk beberapa jam.
6. Keluarkan dan letakkan filling blueberry.
7. Hidangkan.


Wednesday, 12-Aug-2009 04:08 Email | Share | | Bookmark
Projekku last week...

Ini lah hasil usahaku last week..





Kek tu ambil dari resepi umh seri n blueberry cheese tart tu dari resepi umah kak hanieliza.. kek tu da abis tu jer yg tinggal sbb lupa nak ambil pic dlu hee heee


Friday, 24-Jul-2009 00:07 Email | Share | | Bookmark
our vacation - Langkawi again...

underwater world langkawi
 
 
View all 44 photos...
Kembali bertemu lagi...dah lama i x update fp ni bz la...malas pun ada he heee...awal Julai baru2 ni kami ke langkawi lagi sambil makan angin dan membeli- belah...











Thursday, 7-May-2009 08:23 Email | Share | | Bookmark
MINGGU SAHAM AMANAH MALAYSIA (MSAM) 10yrs

Minggu Saham Amanah Malaysia yg ke-10...telah di adakan di Parking B, Plaza Angsana Johor Bahru...Sebagai rakyat Malaysia i menyahut seruan dengan membuat pelaburan untuk anak2 tercinta...Haziq n Damia...Bukakan Amanah Saham Didik (ASD) untuk mereka...

Bukan tu jer...byk info yang diperolehi di sana...Paling best dapat jumpa ngan adek Adi Putra yg merupakan ikon genius matematik....dia mempunyai 222 formula...kami suami isteri baru dapat 4 formula saja drp dia...nak jumpa berborak x sempat kami kesuntukan masa...lg pun org ramai sngt nak tgk dia...

I kumpul 10 beg warna merah tu dpt free lps tu bg kat family...kerja i kumpul beg, paper beg, pen n apa2 la souvenior yg blh diperolehi kat situ...Masuk pertandingan kuiz yg dianjurkan...tu yg dpt hadiah pengukus makanan elektrik tu....Alhamdulillah rezeki w/pun x dpt hadiah yg besar tp ada la juga kan...















[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net